Varför vi har valt att jobba med Webflow?

Webflow logotype on blue backround.

På Flowbase har vi provat många olika verktyg och plattformar för webbutveckling, men vi har till slut valt att arbeta enbart med Webflow. Här är anledningarna till varför vi anser att Webflow är det bästa valet för oss och våra kunder.

Enkel Hantering

Webflow erbjuder en användarvänlig visuell editor som gör det enkelt för våra kunder att hantera sina egna webbplatser utan att behöva tekniska färdigheter. Med Webflow kan du direkt se resultatet av dina ändringar i realtid, vilket gör processen både snabbare och mer intuitiv jämfört med traditionella CMS-system.

Full Designkontroll

En av de största fördelarna med Webflow är den kreativa friheten det ger. Vi kan skapa unika, visuellt tilltalande webbplatser som uppfyller våra kunders specifika designkrav utan begränsningar. Webflows visuella designverktyg liknar professionella designverktyg som Adobe Photoshop eller Sketch, vilket gör att vi kan realisera våra designvisioner exakt som vi vill.

Snabb Laddningstid

Webflow genererar ren kod och erbjuder optimerad hosting, vilket resulterar i snabbare laddningstider och bättre användarupplevelse. Eftersom prestanda är en kritisk faktor både för användare och för SEO, är detta en enorm fördel för våra kunders webbplatser.

Inbyggd SEO

Med Webflows inbyggda SEO-verktyg kan vi enkelt optimera våra kunders webbplatser för sökmotorer. Det innebär att vi kan säkerställa att varje webbplats inte bara ser bra ut, utan också presterar bra på alla plattformar. Bra SEO är avgörande för att driva trafik och öka synligheten online, och med Webflow kan vi hantera detta direkt inom plattformen.

Säkerhet och Underhåll

En stor fördel med Webflow är att plattformen hanterar säkerheten och uppdateringarna åt oss. Detta minimerar risken för säkerhetsproblem och sparar tid och resurser både för oss och våra kunder. Vi behöver inte oroa oss för att hålla plugins uppdaterade eller för potentiella säkerhetshål som kan uppstå vid användning av tredjepartstillägg.

Smidig Arbetsprocess

Den visuella editorn i Webflow gör det möjligt för oss att arbeta effektivt och samarbeta med våra kunder i realtid. Detta förbättrar både arbetsflödet och resultatet, eftersom vi kan göra justeringar och få feedback omedelbart. Kunden kan se förändringar direkt och känna sig delaktig i utvecklingsprocessen.

Anpassad Funktionalitet

Trots att Webflow inte har lika många plugins som WordPress, ger plattformen oss möjlighet att skapa anpassade lösningar som uppfyller specifika behov. Med Webflows kraftfulla verktyg kan vi bygga avancerade funktioner direkt i plattformen utan att behöva förlita oss på tredjepartstillägg.

Sammanfattning

På Flowbase har vi valt Webflow eftersom det erbjuder en kombination av enkel hantering, full designkontroll, snabb prestanda, inbyggd SEO, hög säkerhet, smidigt arbetsflöde och möjligheten att skapa anpassade funktioner. Webflow passar de flesta behoven, men absolut inte alla. Hör av dig till oss så utvärderar vi ditt behov kostnadsfritt och ser om Webflow är rätt val för ditt projekt.